Renoveer zelf uw keuken

Renokit is een bouwpakket om u keuken zelf te renoveren met begeleiding. U renoveert zelf aan de hand van onze kennis en instructie video’s.

In onze kit is inbegrepen:

  • Deuren en ladefronten. Eventueel ook plinten, panelen, ...
  • De scharnieren met softclose inclusief onze eigen mal om deuren te hangen.
  • Al de nodige vijzen, tork, plint houders, opvulstukken voor montage, ...

Ga hier onmiddellijk aan de slag!

Hoe de kwaliteit beoordelen?

Scharnieren

Bij potscharnieren wordt een gat van 35mm geboord in de deur waar de scharnier komt. De voet heeft bij voorkeur 3 bevestigingspunten voor de stevigheid. Dit voorkomt het hangen van de deur. Kwaliteitsscharnieren kunnen op 3 punten geregeld worden, met excentrische vijzen, goed voor een haarfijne regeling.

Poederlak

Bij poederlak wordt de ondergrond elektrisch geladen en wordt poeder aangetrokken op het oppervlakte van de mdf. Dit wordt dan in de oven ingebakken. De poeder wordt vloeibaar en versmelt met de mdf drager. Hierdoor krijgt men een zeer hard en ondoordringbaar oppervlakte zonder naden en is daardoor veel mooier afgewerkt dan melamine of laminaat deuren.

Vijzen

Bij Renokit worden vijzen met een tork kop geleverd. Deze zorgen voor meer grip zonder teveel duwkracht te moeten hanteren. De draad van een kwalitatieve vijs dient fijn en diep te zijn. Bij voorkeur worden voor de kasten vijzen met volle draad gebruikt.

Lijmen

De hechting van kwalitatieve lijm is vaak sterker dan het materiaal zelf. Lijm dient steeds zo aangebracht te worden dat deze kan drogen. Men kan dus best in lijnen of met puntjes verlijmen. Voor trappen wordt een speciale schuimlijm gebruikt die de volledige oppervlakte bedekt. Witte lijm heeft een betere hechting.

Instructievideo

Plaatsing keukendeur

Deze video toont hoe u op de juiste wijze de deuren van uw keuken plaatst.

Afregelen scharnieren

Deze video toont hoe u op de juiste wijze de deuren van uw keuken afregelt.